Anne en Anne’s Aandacht

Ik ben Anne Ponstein (* 1961), moeder van twee kinderen (* 1993 en 1997) en woon, met mijn Lief, in ons droomhuis aan de rand van het bos. Ik houd ervan om te tuinieren. Ik probeer bijzondere passiebloemen uit zaad op te kweken. Verder kruis ik amaryllissen en abutilonnen om verrassende kleurpatronen in hun bloemen te krijgen. 
Op regenachtige dagen vermaak ik mij met het oplossen van Sudoku’s. Of doorlopers. Bijt me daarin vast totdat de puzzel opgelost is en ga dan lekker lezen of eten koken…
Ik ben afgestudeerd als biochemicus en heb jarenlang onderzoek gedaan. Op mijn 42ste ben ik de opleiding Beeldende Therapie gaan volgen en in de GGZ gaan werken. Direct na mijn afstuderen (4 jaar later) werd ik docent bij ‘mijn’ opleiding. Daar werk ik nog parttime, maar heel anders dan ik begon. Ik heb geleerd om ‘nee’ te zeggen en meer aandacht aan mijn eigen dromen te besteden. Ik moest eerst burnout raken om die levensles te leren. In die periode merkte ik ook dat ik te weinig aandacht schonk aan wat ik at. Ik verdiepte me in gezonde voeding en heb ‘Anne’s Aandacht’ opgericht om mijn kennis en ervaring te kunnen delen. Ik trouwde mijn Lief in 2016 en samen zijn we naar ’t Harde verhuisd. Hier werk ik zoals ik dat graag doe: zorgvuldig en in een rustige, natuurlijke omgeving. 

 

Waarom kanker?

Ook ik heb te maken met naasten die aan kanker lijden. Mijn tante, mijn vader, een dierbare collega, een heel goede vriendin, de schoonzoon van mijn Lief…. Ik ben diep onder de indruk van het kunnen van de medische en farmaceutische wereld. Van operaties, transplantaties, chemokuren, bestralingen, thermo-behandelingen, immuuntherapieën etc.
Maar er komt meer kijken bij kanker dan alleen de behandeling. Ik zie vermoeidheid, onzekerheid, angst voor nieuwe uitslagen, ontgoocheling dat je lichaam je zo in de steek laat, somberheid over de toekomst, teleurstelling dat belangrijke gebeurtenissen (een eerste schooldag, kerst, een trouwerij etc.) misschien niet meer meegemaakt gaan worden, verdriet over beslissingen uit het verleden…. Naar mijn mening besteden medici te weinig aandacht aan deze aspecten van kanker. Terwijl ze de levenskwaliteit van patiënten enorm beïnvloeden. Medici hebben volgens mij te weinig oog en oor voor deze wensen van patiënten en daar wil ik juist graag wat aan doen!

 

 

   Maak een afspraak om kennis te maken!

Ik wil me inzetten om de kwaliteit van leven van kankerpatiënten te verhogen. Door je lichamelijke welzijn te verbeteren en/ of psychische problemen aan te pakken herneem je je eigen regie op je leven. Dat is waar ik voor ga! Doordat ik van verschillende markten thuis ben, kan ik dat vanuit verschillende invalshoeken doen.