Leid je eigen leven!

…óók als je aan kanker lijdt

Op zoek naar aandacht voor jouzelf?

=

Raak je vermoeid van je behandelingen en kom je ’s morgens maar moeilijk je bed uit? Ik help je aan mogelijkheden die voeding kan hebben om dit te verhelpen. Ik verdiep me al jaren in het effect van voeding op het slapen.

=

Voel je je futloos of somber en kom je tot niets? Zowel voeding als persoonlijke ervaringen en innerlijke overtuigingen kunnen daar de oorzaak van zijn. Oplossingen liggen mogelijk ook op al deze terreinen. 

 

=

Heb je het gevoel dat je niet bij je eigen emoties kunt? Ik heb al vaak gezien dat onbewuste ervaringen tijdens beeldend werken omhoog komen en weer bewust worden. Dan kun je ze onder ogen zien en verwerken. Ik steun je.

=

Zit je verleden je in de weg? Heb je spijt van eerdere daden en wil je die rechtzetten? Ik ga, samen met jou, op zoek naar jouw manier om die ervaring(en) een plek te geven in je leven.

Veel kankerpatiënten profiteren van voedingsaanpassingen en beeldend werken

Voeding

Als je vecht tegen kanker is aandacht voor je voeding meer dan ooit op zijn plaats. Voedingsgewoonten die tumoren goed voeden (zoals koolhydraatrijk eten) wil je het liefste vermijden. De energie, die je hebt, wil je juist spenderen aan herstel. Zorg dus dat je die energie niet kwijtraakt aan lichaamsprocessen die je zelf met voeding ook kan beïnvloeden (bv. de zuurgraad van je lichaam). Ondersteun de werking van je darmen en immuunsysteem door o.a. veel en verschillende soorten, groenten te eten.  

Ik wil je ondersteunen op een voor jou passende manier: met meer informatie of met een persoonlijk advies of een coachingstraject gericht op het werkelijk veranderen van je voedingspatroon.      

(Illustratie van Jeannie Vodden)

beeldend werken

Kanker gaat gepaard met vermoeidheid, angst, onzekerheid, verlies en rouw. De onzekerheid geeft stress en alles bij elkaar, hebben deze bijkomende klachten een negatief effect op je kwaliteit van leven en het verloop van je ziekte. 

Beeldend werken kan op verschillende wijzen uitkomst bieden: het helpt om rustiger te worden (vergelijkbaar met mindfulness) en het is een manier om je gevoelens te uiten en ervaringen te verwerken. 

(Illustratie van Liz Moran)

Over Anne

Toen mijn vader kanker kreeg maalde maar door mijn hoofd: hij was geen drinker, geen roker, geen overmatig eter, zat niet in de zon….. Waarom kreeg hij kanker? Toen wist ik nog niet wat ik nu wel weet: hoeveel effect stress, voeding en onverwerkte levensgebeurtenissen op het ontstaan van kanker hebben. En op het verloop ervan…. En op de pijn, de angst, de vermoeidheid, de somberheid en de tergende onzekerheid die met de ziekte gepaard gaan.

Dat laatste is de reden dat ik nu doe wat ik doe. Mijn focus ligt op het verhogen van de levenskwaliteit van kankerpatiënten. Ik zet met voeding en beeldend werken in op het verbeteren van je lichamelijke conditie en het verminderen van je psychische klachten. Ik ben van beide markten thuis en daarin ben ik redelijk uniek. Bovendien ben ik als onderzoeker voortdurend op zoek naar onderbouwing van mijn aanpak en vertaal ik nieuwe inzichten in mijn manier van werken.

“Bedankt voor de sessies die ik bij je heb kunnen doen! Het gaf mij kracht en het was waardevol!”

Gerrie Luth

“Je maakt me scherp, geeft me steeds weer nieuwe ideeën om voedingsveranderingen te realiseren binnen mijn omstandigheden en mogelijkheden!”

Saskia