aandacht voor jezelf

…óók als je aan kanker lijdt

open atelier

In een kleine groep (maximaal 6 personen) volledig tot rust komen omdat je je alleen maar op een creatieve bezigheid hoeft te focussen. Schilderen met de natuur als inspiratiebron werkt altijd ontspannend. En helemaal als je met aquarelverf op een nat vel papier schildert (nat in nat schilderen). Geen volledige controle over het proces, zodat er ruimte ontstaat voor verrassing en concentratie. 

Maar je kunt ook mandala’s kleuren of boetseren. Alles kan, alles mag. Een ochtend om je niet op je ziekte te concentreren maar op jezelf. En ervaring met schilderen is helemaal niet nodig! Het gaat om het proces niet om het resultaat.

(Illustratie van een onbekende schilder)

beeldende therapie

Beeldend werken kan niet alleen rustgevend werken maar ook inzichtgevend. En onverwerkte ervaringen uit het verleden kunnen alsnog een plek in je leven krijgen. Eerst door de ervaringen te uiten daarna door ze te verwerken.

Op basis van vrij (schilder)werk en een intake komt aan het licht wat er op de achtergrond, wellicht in je onbewuste, speelt. Een beeld zegt meer dan duizend woorden…. En ervaring met schilderen hoef je daar niet voor te hebben!
Aan de hand van het beeld en vervolgopdrachten kom je stap voor stap verder in je proces en komt er rust in je verleden.

(Illustratie van Toon Hermans)

Open atelier

Aantal deelnemers: max. 6
Tijd: 14.30-16.00 uur, op de woensdagmorgen (wekelijks)
Locatie: ’t Harde
Prijs: € 14,50 per keer (inclusief materiaal en koffie/ thee);
€ 65,00 voor 5 of
€ 115,00 voor 10 keer (strippenkaarten).

Beeldende begeleiding

Aantal deelnemers: individueel
Duur: 1-1,5 uur per sessie voor een periode van 10-14 weken
Locatie: ’t Harde
Prijs: € 60,00 per sessie (inclusief materiaal en koffie en thee).

 

 

 

Maak vrijblijvend een afspraak om verder kennis te maken!